1.6.07

Ibland gör det ont i hela kroppen för att man väljer att älska

Flickkläder hinder för att motverka homosexualitet

SVAR TILL Karl-Erik Nilsen, NA, 20/5 2007.

Tack Karl-Erik för dina synpunkter om manligt och kvinnligt som jag i stort delar. Jag vill främst ta upp ämnet homosexualitet.

För att pojkar ska utvecklas till män och inte till kvinnor, måste maskuliniteten utveckas från cirka två års ålder. Då ska pojken bestämma var han passar in i motsatsparen män och kvinnor. Om en pojke i den åldern har problem med sin könsidentifiering och exempelvis leker med dockor och klär sig i flickkläder, befinner han sig i riskgruppen för att bli homosexell. Föräldrarna bör då stoppa detta beteende och hjälpa pojken med sin maskulina tillmognad.

Vid puberteten sker en erotisk tillmognad som är annorlunda.

Har då pojken umgåtts mest med flickor och känt sig mobbad och olycklig bland andra pojkar är risken stor att han blir homosexuell.

Teorierna är inte mina utan kan hittas i exempelvis boken "A Parents Guide to Preventing Homosexuality", av doktorn i psykiologi, Joseph Nicolsi.

Den viktigaste faktorn för att undvika en homosexuell utveckling är dock att i tidigar barnaår ha en känslomässigt engagerad pappa.

Troligen så många som 100 procent av alla homosexuella män upplevde att deras fäder varit känslomässigt frånvarande.

Detta är den främsta orsaken till uppkomsten av homosexualitet, enligt en undersökning som gjordes 1962, av Bieber et al.

Barn utan pappor löper med andra ord en särskild risk.

Med tanke på hur många barn som i dag är i den situationen måste RFSL:s aktiviteter betraktas som en katastrof. På RFSL:s hemsida finns exempelvis information i hur man använder drogen Ecstasy. Även andra illegala droger förekommer.

Jämfört med en heterosexuell livsstil medför en homosexuell dito bland annat följande, sett utifrån ett statistiskt genomsnitt: a. kortare livslängd, b. större självmordsfrekvens, c. ökad frekvens i användning av illegala droger, d. större frekvens könssjukdomar, e. lägre social och religiös acceptans, f. mindre partnertrohet.

Jag anser att homosexualitet är en tragedi som kan och bör förebyggas. Homosexuella ska bemötas med vänlighet och de behöver också vägledning.

Därmed hoppas jag att du, Karl-Erik, inser att min avsikt inte är att hetsa mot dessa våra medmänniskor.

En kort historik: Homosexuellt beteende var kriminellt fram till ungefär år 1942 och blev därefter betraktat som en psykologisk störning.

Jan Ermefjäll

Örebro

Det är män som du kära Jan Ermefjäll som fortfarande ser till så att självmordsfrekvensen är hög, och användandet av droger "vanligt". Det där med droger än dock något jag betvivlar ganska starkt.

No comments: